'Wil jij met mij in gesprek?'

 

Het Begint met Taal lanceert tijdens de week van de alfabetisering op dinsdag 5 september de campagne 'Wil jij met mij in gesprek?'.

In video's vertellen anderstaligen hun persoonlijke verhaal en waarom ze met iemand in gesprek willen. Het doel van de campagne is meer taalcoaches en coördinatoren voor taalcoaching werven.

Vluchtelingenwerk Boekel is partner van Het Begint met Taal en onderstreept het belang van dit doel.

Wil je taalcoach of coördinator worden? Meld je nu bij ons aan!

Op dit moment zijn er in Nederland meer dan 600.000 anderstaligen die door hun taalniveau onvoldoende kunnen meedoen in de samenleving. De in Afghanistan geboren Jamal Nayab noemt taal “de sleutel tot een nieuw leven”. Teame Asmerom uit Eritrea woont bijna twee jaar in Nederland. "Ik loop stage als kok en doe een inburgeringscursus. Samen met mijn taalcoach spreek ik elke week 2 uurtjes 1 op 1 om beter Nederlands te oefenen." Raihana Rahmatullah woont nu tweeënhalf jaar in Nederland. "Soms is het moeilijk als je de taal niet goed spreekt. Ik oefen met mijn taalcoach sollicitatiegesprekken. Voor mijn toekomst is het belangrijk dat mijn Nederlands beter wordt."

Projectleider Eline Dragt van Het Begint met Taal: "Taal oefenen is nodig voor het vinden van werk of het aanknopen van een gesprek op het schoolplein. Daarnaast heb je het gewoon nodig om je eigen zaken en administratie te kunnen regelen. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter dat voor henzelf en de rest van Nederland is." 

Het Begint met Taal Het Begint met Taal is het platform van Nederlandse taalvrijwilligersorganisaties. In totaal bestaat het netwerk uit 161 taalvrijwilligersorganisaties. Het Begint met Taal versterkt hen met advies, kennis, materiaal en trainingen. Stichting Het Begint met Taal lanceert de campagne 'Wil jij met mij in gesprek?' samen met ruim 11.000 vrijwillige taalcoaches en 22.000 anderstaligen in Nederland.

Wil je taalcoach worden bij Vluchtelingenwerk Boekel? Meld je nu bij ons aan!